Jom selamatkan Blog anda dr pencuri..

Assalammualaikum..
hurm....entry kali ni yaty nak sebut pasal menda ni
(menda apa yang mu nak ckp yaty....takdak pong..hohoho)
sat..nak btau la ni
tak ada beberapa hari yang lalu yaty telah membaca entry dari MIJIE
amat terkejut...kalo korang nak tau sila klik sini
lopeh jo baco entry tu
terus yaty ambil tindakan buang gmbr kat Facebook
(hanya tinggal gmbr kete je n 1 pic yaty sorok..hehe)
(maaf ye kengkawan..bukan takmo letak pic korang,tapi yaty sygkan korang la yaty buang..huhu)
ok la done dgn itu..
yaty duk penin pala nak pikir, camne caranya nak bt dgn gmbr lam blog ni
kalo nak buang..mak..eh....ponatt tgn ni ,lagian kalo buang cm no ngan penulisan entry itu nant
(suda penin pala sejak baca entry mijie..ops tak salahkan mijie k..penin nak pikir caranya je..)
tetiba arini terjah blog AYIE
yaty try nak buat tutorial yang disediakan
malangnya tidak menjadi
tetiba tutorial nak buat tab menu kat blog
ayie ada tgglkan link ceeramoon
haaa bermulalah episod akhir pencarian jalan penyelesaian bg semua persoalan yang timbul lam pala yaty ni(haha panjang tul ayatnya..=P)
nak tau napa..kat blog ceeramoon ni byk tutorial
dan alhamdulillah
sekali je yaty cuba
then yaty berjaya melaksanakan
mula2 yaty cuba dgn disable right click
wah...jadi..
pastuh nak rasa lebih selamat lagi yaty try tutorial
disable copy/ enlarge picture
alhamdulillah menjadi gak

tapi bak kata org kalo nak buat jhat tu mmg mcm2 cara drg guna, atleast kite berusaha utk protect apa yang kiter ada
Allah kan ada..selagi mana kiter buat baik, insyaAllah Allah akan pelihara dan melindungi kiter

coretan IOG 1. : utk award yaty takkan disablekan la..nant sush pulak korng nak copy..yang yaty sarankan pada gmbr personal korang yang tak nak org copy..korang leh cuba..good luck..kalo tak fhm can tanya yaty..lau yaty leh jawab yaty jawab k..

coretan IOG 2. : sangat happy n bersyukur bila dapat menemui jalan penyelesaian...Allahuakbar..Allah Maha Besar.

coretan IOG 3. : maceh juga buat MIJIE(memberi kesedaran pada kaum wanita dlm entrynya), AYIE yang secara kebetulan letak link ceeramoon dan lastly pada CEERAMOON yang byk membantu dlm menyelesaikan masalah yaty....TQVM..walaupun secara tak langsung tapi yaty amat menghargainya....

LOVE PEACE RESPECT




Love.Peace.Respect


Jazakumullahu Khairan Kathira

5 coret kat sini:

Melz said...

salam :)

bagi Melz . Right Click tuh macam menambah coding yang tak sepatutnya jer . coz benda tuh macam takda effect kepada mereka2 yang ingin mencuri artikel . sebab kalau u punya entry dicuri - rasa bangga perlu ada coz ada orang betul2 meminati entry u. hehe just my 2cent
oraite

AISHA SAAD said...

melebih2 la dorang nih.
org nak berfesbuk nak rptkan silaturshim, dorang dok sebuk nak tgok pompuan naked.

ape tak cukup ke ek yang lain2 yang dah naked tuh?? heshh.

Nur Hayaty said...

melz : as yaty ckp, kalo nak ambil..leh btau tuannya blog dulu..lagipun..yaty tak disablekan higlight...u can highlight n ctrl + C n paste kat mana2 yang u all nak...yang concern yaty adalah..pic personal yang letak dlm blog..bkn entry..=]..lepas ni mmg yaty akan kurangkan upload pic personal kat blog..cuma entry terdahulu je kena edit satu2 utk disable copy....sharing is caring..=]

aisha : tu la kadng2 geram gak ngan NON MUSLIM ni...drg guna taktik kotor utk calarkan imej org ISLAM...cuba bygkan imej tudung tapi disuperimposekan ..nauzubillah..sma2lah beringat...huhuhu

Mijie said...

huh..baru leh komen..sbnrnye mijie bce nie time offline..xleh nk komen..tharu plk nama mijie ada sini..emm..bgs2 teknik ni..disabled semua kan..sharing is charing..sme2 kita melindungi dari dicuri oleh org2 yg tdk bertanggungjawab kan..

Nur Hayaty said...

yup betul tu....sama2lah kite ingat mengingati..=]

Muslimah Biasa

 
Copyright©2011-2012. Segala penulisan diatas adalah Hak Milik cahayakehidupan