MasyaAllah HebatNYA Kurniaan Allah

Assalammualaikum...
yaty just want to share
pagi ni buka mail kat opis
then ada dpt tentang ini
caranya senang je
korang lihat 3 dot kat kalimah Allah tu selama 10 saat
then korang alihkan pandangan kat plain wall
"MasyaAllah Hebatnya  Kurniaan Mata yang Allah beri"
Hargailah apa yang kiter ada
jangan bandingkan hidup kiter dgn org lebih kaya dr kite
tetapi bandingkanlah hidup kiter dgn org yang lebih daif dr kiter
disitu kiter akan lebih mensyukuri apa yang kiter ada
Allah menjadikan kiter sebaik2 kejadian
so, marilah bersama2 ucapkanlah Alhamdulillah diatas pemberian Pancaindera,udara,angin, hujan etc(nak listkan mmg byk kurniaan Allah tetapi apa yang pasti
semua kurniaan Allah memberi kebaikan pada kiter)
sedar atau tidak kadang2 manusia mudah alpa
ingat Allah ikut suka
time senang lupa 
time susah barulah cari DIA
(kalo ada member type cmtu korang layan tak???)
tetapi Allah maha Pengasih lagi maha Penyayang
Pintu TaubatNYA sentiasa terbuka kepada hamba2NYA..
so, beringatlah..sesungguhnya Dunia itu Sementara ,Akhirat itu Pasti
wa'allahu'alam...

Coretan IOG : sekadar memperingati saudara sesama Islam....





Share

Love.Peace.Respect


Jazakumullahu Khairan Kathira

3 coret kat sini:

Hazzy Ishak said...

nampak kalimah tu kat dinding

Camellia said...

MasyaAllah....mengalir air mata saya...thanks dear..share ngan mell....

Nur Hayaty said...

Hazzy : yup...HebatNya Allah cipta Mata buat Kiter..syukur Alhamdulillah..=]

camellia : Allahuakbar, Allah maha besar...semoga kiter diberkati olehNYA..amin..ur welcome dear..=]

Muslimah Biasa

 
Copyright©2011-2012. Segala penulisan diatas adalah Hak Milik cahayakehidupan