Cerita Raya // Terjumpa Artis // Happy ^__^

 Assalammualaikum..

Macam mana nak mula ye,hurm..first layan dulu gambar dibawah ok...


 Puteri Cahaya Kehidupan
*silent please....lalala

Puteri Cahaya pakai baju ni semasa pergi raya umah kak Ina dan Mak Lang, Suka sangat Gambar ni,tak tau nak show how princess feel,i like it very much...(sila ke Toilet kalau nak muntah...di larang Muntah di sini...ekekee...=P)

Di Rumah Kak Ina ,ada cabutan DuiT raya,sangat seronok weii...dari orang tua,Dewasa,Remaja cam Cahaya dan Kanak-kanak dapat buat cabutan.Siap Kak Ina and Abang Kamarul buat List Lagi,so ,jangan ada niat nak cabut dua kali,mahu kena sekel bertubi-tubi dengan mereka..hikhik

Cahaya cabut dapat RM5...ok la kan,dari cabut dapat "TQ Jumpa Tahun Depan"(anak sedara yang dapat menda ni )Kesian dia sampai dia nangis dek kerana digelakkan selautan sedara mara yang berada di rumah itu including Cahaya...errr..errr...ala, gurau-gurau hari raya..bukan selalu..hikhik...dek kerana Nazirah nangis,kak Ina and Abang Kamarul bagi dia RM2, ok la tu kan, Nazirah tu budak lagi pun..Kalau orang dewasa tua bangka Nangis..agak-agak dapat tak..^___~

Puan Emak cabut dapat RM5,Daus cabut dapat RM2 dan Dayah cabut dapat RM2...see....my hand and My Mom hand  ada ONG maa.....hoho...*wek perasan...

Cahaya rasa tahun ni sangat meriah ,tak tahu kenapa, hubungan kekeluargaan semakin erat,syukur sangat-sangat,tak sabar nak tunggu Cabutan Raya Tahun Depan....keh..keh...keh..

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Black & White
*tak termasuk word ok

Time ni ,Cahaya pergi beraya uma Mak Teh di Padang Temu.Serius kalau pergi Umah Mak Teh, balik umah pasti Cahaya Beria-ia nak ubah decoration bilik,nak tahu sebab apa,Mak Teh pandai decorate umah dia,sangat cantik weii...seyes tak tipu,Mak Teh Ala2 Eric Leong versi Perempuan...*cuba bayangkan eric leong pakai tudung Ariani macam tu la Mak Teh...hakhak...gila kentang punyer statement....sorry Mak Teh..hehe

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>



 Secret Recipe VS Pizza Hut

Hari ini keluar dengan one of my BFF cik iaitu cik Nadia,firstly pergi menyanyi kedua jenjalan kat Mahkota Prade dan Dataran Pahlawan,Makan di Secret Recipe MP,after that kitarang ke Aeon Jusco Bandaraya Melaka,Setelah berpenat lelah jalan-jalan Kat Aeon,Cahaya bagi cadangan kat Cik Nadia yang Cahaya nak makan Lasagna kat Pizza Hut coz Kak Ita kata lasagna kat Pizza Hut best,Cik Nadia nak makan kat J Co,tapi dek kerana Cahaya nak juga makan lasagna tu,Cik NAdia turutkan juga...

surprise....korang nak tahu tak masa on the way nak ke Pizza Hut,Cahaya ternampak seseorang yang amat cahaya kenali,nak tahu siapa dia

>
>
>
>
>
>
>



 eh..eh...silap plak
ni Han Tae Won (Snow Queen)
scroll bawah lagi

>
>
>
>
>
>
>
>
>
>



Kenapa muka korang berkerut ni
napa tak percaya ke Cahaya jumpa dia
yes i know ini Randy aktor utama Cinta kirana
ok kalau tak percaya
cuba scroll bawah lagi
kali ini betul
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>




haa...mamat ni lah Cahaya jumpa tadi 
siap boleh cakap kat cik Nadia
"Itu bukan Ashraf Muslim ke?"
(masa tu dia berada kat J Co sedang beli donut)
Cik Nadia kata Adik dia perasan cahaya cakap
adik dia senyum je
yang tak boleh blah,
tukang buat donut sanggup keluar nak bergambar dengan Ashraf Muslim
cahaya plak???
ok cahaya kan perempuan Melayu Terakhir yang pemalu
lagi pun kitarang da masuk Pizza Hut,
menyesal tak ikut kehendak cik Nadia tadi yang nak makan kat J Co
see,kan da melepas
Actually, boleh je keluar menghampiri dia,tapi MALU le...hahaha
(kalah artis la kau punya perangai..adeh..)
Masa tu,Ashraf Muslim hanya pakai T-Shirt and jean,berkaca mata bersama adiknya (kitarang agak je coz muka dorang sama lagipun budak perempuan itu kecik je..hehe)
Baru tahu Ashraf Muslim Orang Melaka,Cik Nadia kata dia orang Masjid Tanah
owh,sama lah dengan Remy Ishak..
see!! orang-orang Melaka kacak-kacak belaka
(ayat nak panaskah hati orang plak kan..kehkehkeh..)
Muka beliau kat TV and realiti sama je...KACAK...*mood :angau...adeh...
ok lah,kalo nulis lagi nanti pasti ada ayat geli-geli
lebih baik cahaya undur diri dulu k


P/S : Excited terjumpa artis tadi,yola ,den ni kan duk Melaka je,kalau duk kat KL selalulah jumpa Artis,kat Melaka ni,jarang-jarang kot artis ada,lagi satu den ni bukan keluar sangat pun...so sesekali terjumpa tu pasti teruja...adeh...=_=

Coretan IOG : Tinggal 4 hari lagi nak masuk keje...cepatnya masa berlalu..=_=''




Latest update  16 September 2010,9.35 am

Cerita terbaru,tadi check account Nuffnang ada BE baru,alhamdulillah nuff sayang cahaya lebih...hoho


MNG Fall Winter 2010 LB


Ni kot iklan nya
cahaya tak pasti
apa2 pun
Thanks nuff
*first time dapat 4 Be dalam satu masa
(orang dapat 10 BE dalam satu masa pun tak kecoh..ekekee...)



Selamat Hari Malaysia semua ^__^


Share

Love.Peace.Respect


Jazakumullahu Khairan Kathira

15 coret kat sini:

complicated said...

love ur story :)

Nur Hayaty said...

@Complicated : Thanks dear...hehe ^____~

FloEllen said...

hahahhaa...bestnya yaty jumpa ashraf tu...napa tak ambik gambar sekali..boleh jd kenangan raya terindah abad ni kan yaty..hheee..

Nur Hayaty said...

@FloEllen : haha..tak sempat...cuma perhati dari jauh je..hehe...

najib said...

kiter pon orng melaka gak,kejer jer sana dulu hahaha,hensem jugak hahaha

hamzah ian said...

gua tak paham ape2.. hahahahaha

Nur Hayaty said...

@ Najib : haha =P

Nur Hayaty said...

@hamzah ian : apa yang lu tak faham derr...=P

Cik Yuki said...

haish..ble la nk dpt jmpe ashraf ni..huhu jelesnya.~

HaNTwO said...

tetiba terasa diri ni cam farid kamil plak :)

Nur Hayaty said...

@cikYuki :hehe ada jodoh nanti,awak jumpa la...=]

Nur Hayaty said...

@HanTwo : hahaha bukan muka awak baby face ke?walaupun umur da dewasa,orang still kata budak sekolah lagi..ops..terlebih sudah..hehe =P

Anna Boleyn said...

OMG... best nya dapat jumpa ashraf musli. suka tengok dia sebab dia hensem!! hehe eeerr betol ke ekk..teori orang melaka hensem hensem.. nak cari org melaka lah. heheh :p

p/s : jom datang blog anna boleyn tengok header and layout baru. Okay tak??? ke..lambat loading? :)

Nur Hayaty said...

@Anna Boleyn : hehe...errr..err...teori tu cahaya buat sendiri..hakhak...

ayin~weeweet said...

cabutan duet ry?mcm menarek je hehehe

Muslimah Biasa

 
Copyright©2011-2012. Segala penulisan diatas adalah Hak Milik cahayakehidupan