Ku Sangat Cinta Pada......

Assalammualaikum..

Baby,kanak-kanak dan sewaktu dengannya, YES,ku memang suka pada mereka,kalau ku berdamping dengan mereka,jiwa lara pun boleh happy semula kerana apa,kerana mereka sangat comel,bila ku dapat buat mereka tertawa,secara automatic akan buat ku tersenyum.Ini kisah semalam dimana ada majlis berbuka Office bersama keluarga di Klebang Beach Resort.Dan seperti biasa mereka-mereka yang punya family bawa family masing-masing.Ku?ku hanya bawa puan emak,daya dan daus,suami?ohhh tidak ku belum kahwin lagi,BF pun belum punya..ops…cukup3..bukan itu yang ingin ku sampaikan. Ikuti Perbualan Comunicator antara ku dan teman office di pagi hari Rabu ini.

CK = mewakili diriku

Kawan : salam Nur
Kawan : thx tlg tengok2kan Uya smalam
CK : wasalam kak
CK : hehe ur welcome
CK : no problem
Kawan : seronok dia main kat situ
Kawan : sampai taknak balik
CK : hehe
CK : ye ke
CK : mula2 dia malu
Kawan : tu la
Kawan : dia memang camtu
Kawan : lambat warm-up
CK : hehe
CK : last2 layan je
Kawan : tapi kalu dah kawan, ok je
Kawan : balik kampung jmp cousins pun camtu gak
Kawan : kena ada sth to 'break the ice
Kawan : baru ok
CK : ye ke
CK : ooo
CK : ngan anak kak wahidah pun mula2 malu
CK : bis tu leh main kejar
Kawan : haha.. tu lah pasal
CK : ank kak ida pun sama
Kawan : nanti kita nak masukkan dia kat kelas renang
CK : org ajak bergurau dia tak berapa layan
Kawan : kat MBMB tu ngan anak wahida
CK :last2 main gak
Kawan : hahaa.. dia wat muka dek je kan
CK : haah
Kawan : tq tapi awak sabar je layan
CK : kesian bdk tu
Kawan : hehe
CK : hehe sy suka bdk2 kak yati
Kawan : tu lah.. dah agak dah
Kawan : bleh jadi mak yang baik nanti
CK : anak abg fendi tak mo balik bila kakak dia ajak balik
CK : dia nak main buaian
Kawan : haha..
Kawan : yang kecik pompuan tu ke?
Kawan : comey sgt
CK : sy terpaksa la minta ank bos beralah coz ank abg fendi nak main
CK : haah
CK : nasib baik bdk tu kasi
CK : hehe
Kawan : heheh..
Kawan : bagus awak ni..
Kawan : bleh bukak nursery!
CK : hehe impian
CK : hahaha
Kawan : takpe.. ada impian that's a start
Kawan : ok..
CK : yup insyaAllah
Kawan : slamat bekerja
CK : ok to u too


Yes,memang ku impikan untuk buka nursery,insyaAllah kalu ada rezki nanti,akan ku buka juga.Semalam sayu je hati nak tinggalkan kanak-kanak yang berada di Taman permainan.Tengah-tengah seronok melayan kerenah mereka,tetiba Puan Emak panggil balik(ku da rasa macam kanak-kanak pulak semalam..siap mak turut ke taman permainan untuk panggil balik…*sila gelak…=P)masa ku mahu undurkan diri,rasa terharu bila ada yang senyum dan lambai tangan pada ku..sob3..sayang je nak tinggalkan dorang semalam…apa nak buat Puan Emak da panggil balik (sedih nya rasa macam budak lima tahun tak dapat beli mainan masa pergi kedai…*leh tak korang rasa FEEL tu??

Anak-anak ku di ambil dari Pak Cik Google..ahaks =P



Muhammad Adam Hakimi
(Bakal IMam Muda)



Nur Atiqah Sofea
(Bakal Gadis Melayu yang punya ciri-ciri keislaman)




*nama diatas adalah rekaan semata-mata oleh CK..sekian

Coretan IOG : Benci pada pembuang Bayi...huh..kejammmmm.....=_=




Love Peace Respect Share

Love.Peace.Respect


Jazakumullahu Khairan Kathira

34 coret kat sini:

FloEllen said...

wah..yaty nak buka nursery...hehehhee...ellen suka...trskan impianmu ya sis..harap2 termakbul...ellen tumpang juga gembira..hehe

ice♥ice said...

hihi comel..sronok kot melayan budak2 ;)

n4dh!3r4 said...

nad pun suka budak2 gak yaty!!~ kalau anak2 sepupu dtg sebok je cari makngah nadhirah diorg neh. diorg ckp makngah best tp garang! hahaha (^___^)

mr.curly said...

hai cik yaty.. sori saye masuk kt komen psl saye dh cube masuk kt shoutbox tu tp xleh nk tekan enter lak.. aduhhh

Nur Hayaty said...

@FloEllen : mekasih support dear..hehe

Nur Hayaty said...

@Iceice : haah ,comel gile..rasa nak cubit2 je pipi drg..hehe ^__^

Nur Hayaty said...

@Nadhirah : haah,sama lah ,anak buat cari mak long dia,sebab mak long dia rajin beli jajan..haha

Nur Hayaty said...

@ Mr Curly : ait napa leh jadi cm tu plak ye?

yebbit + . + said...

alohh thomei thomei thomei thomei. :)

F.I.C.K.R.Y said...

Giler kiut muka budak-budak tue heheee... Anak saper la ekk?! Geram rasanyer.

rasa nak cubit-cubit jer pipi dier...

Nur Hayaty said...

@Yebbit : hehehe lalala ermm chak...=P

Nur Hayaty said...

@Fickry : kan da kata tadi anak cik yaty yang di adopt dari pakcik google...LOL...

tomel kan,geram je ngk..hehe =P

Syafiq Kadiran said...

comey nyer dak kecik tu...

Nur Hayaty said...

@Sayfiq Kadiran : napa berminat nak ambil jadi anak angkat ke...hoho =P

Tomato Gurl's Life said...

comey budak 2orang tue..bagus2 yaty nak buka nursery..nati cik tom leh anta anak kat sana jugak..ekekee ;))

aibaks said...

slm kenal n 4lo cik yati..

uih comel plak tgk bdk2 kecik tuh..ahaks..seb baik kidnap dari en gugel..klu anak sendiri tak tahu la camne..

Nur Hayaty said...

@Cik Tom :hehe bgs2..da ada customer..sila ajak rakan2 yang lain ye cik tom..hikhik..=P

Nur Hayaty said...

@Aibark : Wasalam,Thanks follow..

owh,kalo anak sendiri awk nak culik ke?LOL

miszTERRA_SF_ said...

waahhh impian yg mulia 2 yaty.. thinah2.. t nak buka kt area mn? kot2 la misz nk anta ank kt ctu.. hehe

Nur Hayaty said...

@missterra : ofcoz yaty nak buka kat melaka je..hehe yaty anak jati Melaka,kalo miss pindah cni leh hantar anak miss kat nursery yaty...hehe

hilman.teddy said...

jemput makan kurma kat belog saya. =D

FloEllen said...

sama sama yaty..ellen sentiasa doakan yang terbaik utk yaty....nak namakan apa nursery tu.."cahaya kehidupan Nursery"...hehehe

Nur Hayaty said...

@hilman teddy : yaty tak leh masuk blog kamu...huhu

Nur Hayaty said...

@FloEllen : nice idea..boleh dipertimbangkan..semoga ellen pun success dalam kehidupan,jagn lupa btau bila da buat benda tu ye..fhm2 je la k..hehe

HaNTwO said...

hehehe sweet je baca N3 ni...hantwo pun suka budak2...

Nur Hayaty said...

@HanTwo : hehe maceh....bguslah kalo cm tu.,sush nak jumpa laki suka bdk2 ni..hehe

suhaila said...

semoga cita2 nak bukak nursury to tercapai...Insyaallah..

Nur Hayaty said...

@Suhaila : Amin,terima kasih atas doa nya....^___^

nas said...

seronok la melayan budak2..
sebab aku nie pun suka kat bdak-budak..
huhu
sebab mereka comel!!1
hehehehe...:)

Nur Hayaty said...

@nas : betul3...mereka memang sangat comel...tetiba rindu kat dorang..huhu sob3..=_=

Yuni Aisyah said...

pencinta kanak2 ye..mereka mmg sgt comel..=)

Linglung said...

gua pun suka budak jugak..hehe

nnt gua ada anak. gua hantar kat nursery lu je la eh? hehe

Nur Hayaty said...

@Yuni Aisyah : pencinta kanak2 dan baby...hehe....teramat comel..hehe

Nur Hayaty said...

@Linglung : tak ada hal,anak lu wa jaga baik punya ,anta je la,jangan lupa promote kat sedara mara,kawan2 lu jugak k...keh..keh..keh..=p

Muslimah Biasa

 
Copyright©2011-2012. Segala penulisan diatas adalah Hak Milik cahayakehidupan