Alhamdulillah Menaip dengan senyuman || Puisi Buat Puan Emak


Assalammualaikum Readers ,

Hari ini menaip dengan penuh senyuman , Alhamdulillah tangan da baik sikit,tak sakit macam mula-mula kena.Setidak-tidaknya cahaya lebih menghargai tangan yang ada sekarang.walaupun Cuma sehari di uji kesakitannya tetapi amat perit bila tangan kanan tidak dapat digunakan.Dapatlah rasa macam mana orang OKU rasa. Sayadahsedardahsekarang =.=

Lebih bermakna jika kita diberi Ujian , Allah permudahkan segalanya.Rasa bersyukur sangat-sangat,tiada perkatan lain yang dapat diungkapkan tentang kemanisan Iman sebenar hanya dapat disalurkan pada hati orang yang telah merasainya.

Allahuakbar…..Allahuakbar…. Allah Maha Besar….Hanya KAU sahaja yang dapat membaikpulihkan sesuatu penyakit.Jika KAU berkehendakkan ia berlaku maka ia akan berlaku, jika KAU berkehendakkan ia tidak berlaku maka ia  tidak akan berlaku.

Actually puisi ini cahaya dah tulis lama,now baru tergerak hati nak publish,yelah,nak publish puisi mesti kena ada feel dulu..puisi ini khas cahaya dedikasi buat puan Emak


Emak,
Ada orang panggil,ibu,umi,mummy,mama,
Tetapi bagi ku,
Dia insan yang sangat istimewa dalam hidupku
Dia melahirkan ku cukup sempurna
Dia beri ku pendidikan yang sepatutnya

Emak,
Dia tahu apa yang ku rasa
Tak perlu ku bilang
Dia sendiri hadir tatkala ku menangis
Tak perlu ku bersuara
Dia tahu aku menginginkan sesuatu
Hebatnya Naluri seorang Ibu

Emak,
Kiniku sudah dewasa
Tiba masanya pula untuk ku balas jasamu
Selagi termampu ku ingin memenuhi segala kemahuanmu
Percayalah emak
Setiap apa yang ku lakukan
Pasti ku akan memikirkan dirimu dulu
Kerana ku tahu keredhaan mu itu
Memberi keberkatan dalam hidupku

Emak,
Terima kasih atas segalanya
Kau beri aku semangat untuk terus hidup
Kau beri aku cahaya untuk  aku terus  bangun dari kegelapan
Kau beri aku ubat untuk aku terus melawan
Penyakit  yang mendatang

Terima Kasih  Ya Allah
KAU kurniakan aku seorang Emak yang baik
Yang punya Semangat yang kuat setelah Ketiadaan Ayah
Engkaulah Ibu mithaliku
Amin…Yarabbal’alamin

Hasil Nukilan : cahayakehidupan


p/s : bila kita sakit,orang yang pertama yang risaukan kita adalah ibu kita sendiri,lepas tu baru lah yang lain-lain…..cahaya sayang emak…>__<

p/s/s : esok baru buat tag k...=]


Coretan IOG : Setiap kali dengar lagu Ibu by Kumpulan Aeman,pasti rasa sayu…huhu




Love.Peace.Respect


Jazakumullahu Khairan Kathira

8 coret kat sini:

emieysandra said...

wah! berbakat yaty yer..
terharu mmbaca nyer :)

nub said...

nice!!!

Cahaya Kehidupan said...

@emieysandra Thanks dear..=]

Cahaya Kehidupan said...

@nub
^__^

Fatin Rahmat said...

saya pun sayang mak saya! ♥

btw, follow you! salam perkenalan :)

intanurulfateha said...

pndai nye buat puisi :)

Cahaya Kehidupan said...

@Fatin Rahmat hehe,thanks...salam perkenalan juga..=]

Cahaya Kehidupan said...

@intanurulfateha sekadar mengisi masa lapang...tapi nak nulis puisi kena ada feel baru boleh menulis dengan penuh penghayatan...ecececeh..hehe thanks..=]

Muslimah Biasa

 
Copyright©2011-2012. Segala penulisan diatas adalah Hak Milik cahayakehidupan