Hitam Manis Itu Handsome


Assalammualaikum,

Hitam itu manis,betul tak? Hitam itu juga  Gaya, Mutu , Keunggulan *Iklan….oh Si Hitam Manis….ku cintakan mu *gedixmanja alaalahindustan..bagi penampar kang... My First love adalah orang yang berkulit Hitam manis *blushing miaw2....bukan berkulit putih seperti kata mamat duit syiling itu....tak tahu apa yang menyebabkan cahaya suka kat first love ni,bila terpandang wajah dia pasti ada magnet untuk melekat dalam hati…*ibarat Milo dengan susu la,kan kalo bermesra comel je warnanya…erk..kena mengena ke?


Semalam kan,cahaya terjumpa ex-opis mate ,dia ni memang kulit hitam manis,dari jauh dia dah senyum..wow great senyuman dia manis sekali…maybe sebab tu kot wife dia jatuh hati kat dia…cahaya plak jatuh tangga … kat  dia…*oh tidak masih dalam kewarasan lagi nak jatuh cintatangga dengan lelaki yang bertitle Suami Orang…Nauzubillah..minta-minta dijauhkanlah…Dulu masa kat opis lama tak pernah perasan pun senyuman dia,almaklumlah busybody buat kerja ofcoz lah tak ada masa nak usha senyuman setiap orang…adeh…


sebenarnya kan,sesiapa yang suka beri senyuman ,pasti akan nampak lebih cantik dan handsome,cuba lah praktis *serius....SUKA Tak kalau orang cakap  :

Bagi Perempuan :

“eh..muka awak nampak comellah bila awak senyum ,nampak macam Geum Jandi”.


 alolo...tomeinye dia...hikhik

Bagi Lelaki :

eh awak nampak handsomelah bila awak senyum,nampak macam No Min Woo

Owh,masa ni mesti korang kembang yang teramat sangat,tetiba korang rasa berjalan atas angin..yeah…*dush3…bangunlah dari lamunan…kalaulah ada betul2 mamat yang senyum dia macam No Min Woo,meh sini i nakpikat...keh..keh..keh...*ada sifat malu yang amat tinggi ada hati nak usha..isk....


Satu amaran kepada anda semua, agak-agaklah kalau nak senyum,kalau everytime senyum je,nanti orang kata gila plak.Lagi satu kalau nak senyum tu biarlah ikhlas janganlah macam KERANG BUSUK.… nanti nampak sangat ada niat disebalik senyuman itu….Erm Chak….alololo tomei nya dia senyum….keh..keh..keh….


Jom layan lagu ni






 Senyumlah..senyumlah..ahaii cik mek molek
Senyumlah..senyumlah..ahaii cik mek molek
korang nyanyilah ikut suka
adiosss


Coretan IOG : Serikanlah diri dengan senyuman kerana senyuman itu  satu Sedekah…Jom Senyum ^__^





Love Peace Respect

Love.Peace.Respect


Jazakumullahu Khairan Kathira

25 coret kat sini:

Fakhrur Razi berkata said...

huhu
aku kulit hitam
tapi bila aku senyum sgt pelik =.="

hans said...

hitam manis itu memang handsome

P/S : Rasa Macam Nak Goreng Tepung Jer Operator Pizza Hut Nih

Cahaya Kehidupan said...

To Fakhrur Razi : hurm...tak ada yang peliknya..janji senyum dengan ikhlas k..hehe

Cahaya Kehidupan said...

To Han : hehe setuju..lalala

cikida said...

smileeee !!! hehe,..suke itam legam cam akon..=)

ieqa said...

berharap tergolong dalam kumpulan putih-manis. HAHAA

yang penting senyum ikhlas, itu adalah senyuman termanis :D

miss fatihah said...

hehe suka jgk.tapi biar yg btl2 mnis la.hahahaha

Cik Gallus Gallus said...

senyum tu awek muda..hehehe

Cahaya Kehidupan said...

To Cik Ida : owh...taste awak....hurm..setiap org ada selera masing2..hehe

Cahaya Kehidupan said...

To Miss Fatihah :hehe ofcoz lah...

Cahaya Kehidupan said...

to cik Gallus Gallus : haah..senyum biar ikhlas baru teserlah ketrampilan diri..che wah..

Cahaya Kehidupan said...

to Ieqa : owh putih manis,bukan putih susu ke?hehehe

Syira Qahira said...

salam...

hitam manis sepertiku :)

twinkle twinkle said...

bukan tu jaa,,senyum pon dpt pahala juga ;D

zahidah dihaz said...

tapi ada jugak orang kalau tak senyum nampak handsome macam jang geun suk... ^_^

http://dihaz17-foryou.blogspot.com/2010/12/debaran-10-disember-2010.html

AiDa AzRyN said...

hehe.. suka la lagu cik mek moleh.. :D

.:. MiSs EyeMe .:. said...

jln2 tgk tmn serumah!!!! :)

Cik Tom said...

betul yaty...xkisah putih or hitam..yg penting senyum..kalo dah senyum konpem boleh cairkan mana2 hati jejaka..hehe..tapi sejujurnya cik to xbpe suka senyum,...hehe ;)

Cahaya Kehidupan said...

to Syira Qahira :wassalam, hehehe alololo...tomeinya..hehe

Cahaya Kehidupan said...

To Twinkle2 : hehe betul3..^__^

Cahaya Kehidupan said...

To zahidah dihaz : hehe memang ada tapi jarang sekali...^__^

Cahaya Kehidupan said...

To AiDa AzRyN : jom nyanyi sama2 ^__^

Cahaya Kehidupan said...

To .:. MiSs EyeMe .:. : ye,hai...

Cahaya Kehidupan said...

To Cik Tom : betul,senyumlah dgn ikhlas..takpe..take ur time,boleh diubah tu..=]

Pendekar Berkuda said...

...pendekar pun suka senyum...(^_^)... nampak tak simbol tu? simbol pendekar tengah senyum dengan anda...(^_^)...


ANDA PASTI AKAN SENYUM LEPAS BACA INI (^_^)

------------------------------

Muslimah Biasa

 
Copyright©2011-2012. Segala penulisan diatas adalah Hak Milik cahayakehidupan