Perkahwinan Adik Cahaya Kehidupan || Fuhhh..Penat Betul Menyiapkan Entry Ini


Assalammualaikum

Hai korang,apa khabar,maaflah lama menyepi,agak 2 minggu gak tak update blog, terima kasih yang sudi tanya kemana perginya cahaya aka yaty aka aku aka wa etc,kepada yang baru masuk ke blog ini,itu antara nama-nama yang tuan blog ini gunakan didalam setiap entry,penggunaan nama tersebut depends on mood tuan blog ini sendiri, tak nak lah nanti ada yang salah faham atau keliru dengan admin blog ini kerana hanya seorang sahaja yang kelolakan blog ini iaitu saya lah..hehe

Ok lah ,last update cahaya ada update busy kalah perdana menteri,kalau korang mengikutinya,korang pasti tahulah cahaya busy sebab apa,tapi cahaya tahu korang tak baca kan..kan…baik ngaku cepat…hahaha…(gila meroyan nak paksa orang baca pe hal plak kan…adeh…)
 
Tak mahu membebel panjang.korang layanlah dulu gambar-gambar di bawah


Pelamin bertemakan maroon gold



Cik Husna dihadapan,belakang jejaka kacak itu amy dan iwan(bj merah) semua kazen cahaya



My anak sedara Syahirah dan Jannah



Member daus,yang tahu nama hanya budak baju kuning tu je iaitu Black,nama penuh maaf tak tahu..haha



My Mom duduk kat depan pintu gerbang,orang salam dapat duit…penuh satu bag dapat angpau..leh minta sikit kan mak…keh..keh..keh.. 



Anak kazen ,Hasif namanya..comel…hehe mak sedara dia pun sama kan..kan…dush3..=P


Adik Arwah abah,Pak cik Manin yang duk tengah tu,takkan budak kecik tu  plak kan..hehe..kalau korang nak tahu, rupa Pak Cik Manin saling tak tumpah macam arwah abah..masa dia datang ,kitarang adik beradik panggil dia abah..huhu..rindu kat abah..



Gambar sabotaj by Kak Long..blur je kan..isk =P



Kak Long (tengah) dan 2 anak daranya yang sudah besar panjang.anak dia ada 7 orang ,yang ni 2 teratas.



Kak Lang dan Kak ina



Farah(kawan sue),me dan Suhana(BFF) 



 Kak Ina,Kak Long,Kak Maimon



My anak sedara,yang kedua dari kiri tu bukan..hehe



Pengantin di arak dari bawah



Pengantin dah naik atas bukit rumah



Dari kiri Kak Ros,Husna,Wife Iwan(ngah sarat mengandung)



Comelkan cupcake tu….sponsor by Kak Liza anak Pak Tunggal



Iwan,me,husna dan Amy



Bersama Daus dan adik Ipar Normala



 Ok yang ni pagi tadi,berangan naik pelamin..hahaha (credit to self timer…)



Traffik dari bulan October hingga ke November amatlah mendukacitakan,berpadananlah dengan kemalasan kebusyan dan kerajinan tuan blog untuk update blog,tetapikan yang buat cahaya terharu sangat,bila buka nuffnang,cahaya telah dapat 4 Buffer Earning,syukur Alhamdulillah,nuffnang terus beri sokongan untuk cahaya terus berblogging.Ada sebab mengapa cahaya down untuk berblogging,hurm..takpelah itu biarlah menjadi rahsia dalam diri cahaya.apa-apa pun terima kasih kepada korang yang sudi bertandang ke blog IOG ini.InsyaAllah mulai hari ini,cahaya akan bergiat aktif balik dalam dunia blog ini,tunggu kunjungan balas dari cahaya k..(tak boleh bleh doe macam ramai plak yang datang blog ini ,padahal tadi baru cakap traffic turun mendadak..hahaha)

Sembang merupakan orang yang selalu bertandang ke Blog IOG ini.cahaya tak lah kira, tapi setiap kali lihat SB,pasti ada nama Sembang.Thanks ye Sembang sudi bertandang ke Blog ini tanpa rasa jemu walaupun cahaya tak balas kunjungan tapi sembang tetap datang kesini…sob3…terharu..kepada yang lain janganlah rasa kecil hati,kalau boleh cahaya nak senaraikan semua,tapi karang panjang berjela-jela plak entry ini…..hehehe

Tidak lupa kepada follower baru blog ini,thanks kerana sudi follow,tapi haraplah kita boleh berinteraksi sesame sendiri kerana itu lebih bermakna daripada yang follow tapi sunyi sepi je…huhu..cahaya pun ada kekurangan juga tetapi insyaAllah dari masa ke semasa cahaya akan cuba perbaiki…..che…wah…

Rasanya cahaya dah membebel panjang,mesti korang penat baca kan…terima kasih ye sudi baca ..sayang korang semua..mmmuahhh…adeh…malu….hehehe…

Coretan IOG : Semangat berblog kembali lagi..yeah…





Love Peace Respect Share

Love.Peace.Respect


Jazakumullahu Khairan Kathira

Busy Kalah Perdana Menteri

Assalammualaikum,


Hai semua,

Lama benar rasanya tak update blog since 1 November 2010 bersamaan hari Isnin for last entry.ini semua pasal internet daus buat hal,wifi tak boleh digunakan,internet dia plak kejap on kejap lagi off…so boleh tak bayangkan bengang yaty macam mana ….grrr….


Banyak benda yang mahu dikongsikan,now sedang busy dengan preparation daus nak kahwin,so nak hadap blog selalu memang taklah kan,tapi kalau nak rasa ada nyanyian tanpa henti ditelinga hadap la laptop tu kan…hohoho..(agak-agak kalau tak faham apa itu nyanyian tanpa henti ditelinga , sila tanya di Formspring...hahaha =P)


K lah,saat entry ini dipublish,tuan blog dah busy . so harap korang faham-faham jelah ye.Jumaat ni  kami akan bertolak ke Perak untuk Majlis di rumah pengantin perempuan.Doakan kami selamat pergi dan selamatpulang K. ada umur panjang kita ketemu dia entry yang lain

Just nak cakap….sayang korang semua,tanpa korang blog ini tidak bernyawa…*madah berhelah yang agak hiperbola…hikhik



Sekadar Hiasan

Coretan IOG : Tekanan makin dirasai menjelang hari perkahwinanku…eh..eh.. silap…perkahwinan daus..haha..dush3…papai





Love Peace Respect Share

Love.Peace.Respect


Jazakumullahu Khairan Kathira

Jumlah Kerugian || Jumlah Kepenatan


 Salam..hai korang


wa tak tahu apa dah jadi dengan wa ni, serius...wa tak kenal lagi sapa diri wa..haih....*kalau diri sendiri tak kenal..takkan orang lain lagi kenal ye tak...isk...omo..omo...omo...aigooo....(Korean fever)


Kalau cinta itu sangat menyakitkan , kenapa ada yang bahagia...kalau cinta itu sangat membahagiakan ,kenapa ada yang menderita...eh...eh...apakejadah wa membebel ni.....isk2...da sah memang otaktakberapa ok.....=_=


Sabtu  wa keluar dengan cik nadia ,beli barang,cuci2 mata nengok pakwe2 hensem...*ada ke....opss..tak jumpa pun..ekekee...disebabkan wa keluar pada hari sabtu,jumlah kerugian yang wa alami banyak lah juga...eh..eh...kerugian yang wa maksudkan yang wa belanjakan lah....serius weii...baik lu orang jangan keluar,duduk uma je,jimat kos...kalau ada pak we ..PAU je duit mereka....*saranan yang tak perlu diikut tetapi kalau buat ON your OWN RISK...ekekeee..macam lah korang tak pernah buatkan..kan..kan..baik mengaku cepat....



 Sekadar hiasan
tembok itu yang memisahkan kita
*jiwang la weiii...ahaks

Ahad ,wa ada senam aerobic friendly dengan Mahkota  Medical Centre....lu orang tau tak,baju kitarang warna pink,masa wa dapat baju tu,sipu-sipu malu wa suka sangat,dalam hati wa rasa puas....keh2...sebab t-shirt tu santekgilakomemangtheboom...^_^

 3 budak botak..ekekee
jangan marah ye staff2 MMC..hehehe



bangunan Mahkota Medical Centre
ninoninoninono....
doktor check wa punya hati ada siapa??? =P


staff MMC : korang ada stamina kan,seronok lihat korang buat aerobic
wa : mula2 kitarang pun pancit,tapi every week kitarang buat,lama2 dah ok.
staff MMC : owh really
wa : yes,dulu i naik tangga agak mengah,now tak lagi..*promote gila2 aerobic ni..ekekee


petikan perbualan kami dengan staff MMC, agak lucu bila dorang kata kitarang ada stamina,padahal,gagah berani pancit gak time tu,tapi tak lah tunjuk...*kena cover la.....Present company tu..hakhak


Now,tak ada time nak upload gambar kerana sebentar lagi cerita korea hendak bermula...omo...omo...nakmo marah-marah....untuk entry akan datang wa letak k....
salam sayang dari wa buat lu orang......mmmuahhh...*gilakentanggelijewabaca..ahaks....


Coretan IOG : nak tau tak cerita Daring Woman tu ada 105 episod ,malam ni baru episod 43...haih...maafkan wa ye cik blog.....daaaa





Love Peace Respect Share

Love.Peace.Respect


Jazakumullahu Khairan Kathira

Muslimah Biasa

 
Copyright©2011-2012. Segala penulisan diatas adalah Hak Milik cahayakehidupan