Jika Kamu Bersedih,Hayatilah Bingkisan Ini,Nescaya Jiwa Kamu Akan Menjadi Tenang

Assalammualaikum Readers,

Yakin..

Yakinlah bahawa orang yang berusaha itu SELALUNYA berjaya..
Tahniah bagi yang sudah berjaya



tetapi tidak SELALUNYA juga orang yang berusaha itu berjaya!!

Kepada yang kurang berjaya : Jangan bersedih
Janganlah bersedih!!

Janganlah kamu bersedih lagi, usap air matamu dan satukan hati dan jiwamu.
ingatlah!!
Kamu telah berusaha sedaya mampumu..
tetapi dihujungnya kejayaan bukan memihak kepadamu.
bersabarlah..

Bersabarlah kerana ini Dunia!!

Dunia medan kau bertempur!!
bertempur untuk sabar, ikhlas dan taat!!

Terusakanlah berusaha walupun kau pernah kecundang,
kerana orang yang berusaha SELALUNYA berjaya!!

...................................................................DUNIA........................................................

Tetapi yakinlah di akhirat kelak,
 walaupun kamu sudah berusaha sedaya mungkin didunia,
 tetapi masih tidak menampakan kejayaan didunia, 
yakinlah!!
bahawa,
Allah mengetahui usahamu itu!!
dan insyaAllah, Allah akan menghadiahkan taman2 surga buat kamu
kerana didunia adalah medan tempurmu
untuk kamu sabar, ikhlas dan taat!!


BERUSAHALAH SELALU..:)
&
BERsabarLAH, ikhlasLAH dan taatiLAH.


This entry 100% copy dari entry incik Zikri,dah minta izin dia di Facebook .

Thanks Zikri sudi kongsi this entry with me

P/s : entahlah tetiba mood tak ada,perasaan ni rasa macam  nak sedih,marah,benci,tak suka etc

p/s/s : entry ni dapat melenyapkan perasaan itu...YES....Thanks to Allah  ,syukur Alhamdulillah..

Coretan IOG : Perasaan itu Lumrah Manusia.....


Love.Peace.Respect


Jazakumullahu Khairan Kathira

8 coret kat sini:

nub said...

sgt menaikkan smgt post ni!!

bgs2

Cahaya Kehidupan said...

@nub yup,memang ini entry yang bagus,tahniah buat incik zikri..=]

Adibah Sharudin said...

seronoknye bace entry ni.. memang naek smngt.. cayalah encik zikri tu,.. hehe..

macih..

Cahaya Kehidupan said...

@Adibah Sharudin yup,insyaAllah sama2 lah ingat mengingati...lawatilah blog beliau,dia banyak mengeluarkan entry2 yang bagus...=]

emieysandra said...

bagus!..moga yaty pun makin ok..:)

echah mashuri said...

yup.sabar.ikhlas dan taat.:)

Cahaya Kehidupan said...

@emieysandra insyaAllah,yaty ok...=]

Cahaya Kehidupan said...

@echah mashuri^__^

Muslimah Biasa

 
Copyright©2011-2012. Segala penulisan diatas adalah Hak Milik cahayakehidupan