kisah sebenar di Egypt baca dan sebarkan

Salam semua...

Minta jasa baik semua yang berada di Malaysia,
Tolong, tolong, tolong, sebarkan pada semua.
Tingkatkan kesedaran.
Rakyat Malaysia di Egypt perlukan bantuan kerajaan.
Secepat mungkin.
Keadaan di Egypt adalah lebih buruk dari yg anda semua tahu.

Kami lihat, media utama di Malaysia tidak ketengahkan langsung hal Egypt.
Kata TPM, "Pelajar Malaysia selamat, tidak perlu dibawa pulang."

Please, jangan bergantung pada media tempatan dah.
Go online, bukak BBC, Al-Jazeera.
BUKA MATA, banyak lagi penting dari hal pilihanraya Tenang tu.

Kenapa, kenapa, student abroad je yg banyak sebarkan hal ni???
Lepas tu, keluarga pelajar Egypt yg kt Malaysia je risau.
Korang tak risau ke?
Tolong la, aku merayu ni.

Okay, wanna know the truth???

Airport di Alexandria dah tak boleh pakai.
Balai polis di sekitar Mansoura dan Alexandria dah dipecah.
Angkatan polis diarahkan untuk tidak mengawal, kononnya untuk susahkan lagi protes.
Penjara-penjara, yes, PLURAL, di sekitar Egypt dah dipecah masuk; lebih 6000 banduan terlepas di jalan-jalan Egypt.
Pelajar2 perempuan terpaksa bergantung dengan pelajar2 lelaki untuk mengawal rumah mereka.
picture credit to krisis mesir

Aduh, tak boleh tidur aku malam ni, menunggu updates dari Egypt.
Korang, please. Aku merayu ni. Sama2 kita tolong. InshaAllah, semua akan selamat.



post credit to umek.thanks for posting this babe. i wouldnt understand unless you post it. and im praying that my aunty and all malaysian at egypt is alright. amin.

and you. yang sedang membaca. please copy and paste entry ini di blog, di facebook, di twitter in everywhere social network you have. spread it please.
thank you. :'(

Entry ini aku copy 100% dari blog Sherah.

Coretan IOG : Semoga Allah melindungi mereka disana.Amin Yarrabbal'alamin




Love.Peace.Respect

Love.Peace.Respect


Jazakumullahu Khairan Kathira

7 coret kat sini:

Anip™ said...

ish, makin teruk la. hmm, ape nk jadi dengan mesir nie. ish ! siapa dalang semua nie.

BLOG GEMPAKZ SIOT

emieysandra said...

harap mereka selamat & tabah menempuhi ujian ni..

mohon link kan entri ni yer.
;)

CIK TOM said...

MasyaAllah teruknya situasi kat mesir...selamatkanlah semua rakyat malaysia yang ada kat sana...

mardhia yusof said...

mohon share.. ;)

Yuni Aisyah said...

sma2 kte doakan mereka disana...harap tiada kemalangan jiwa..amin..

echah mashuri said...

ya ALLAH..risaunyaaa..dahla ade kenalan kat sane.pastuh xboleh nak contct.hope xde pape.T__T

nas said...

wahh.. siap xleh tido demi menunggu update dari mesir..
harap2 mereka selamat..
insya-Allah..

Muslimah Biasa

 
Copyright©2011-2012. Segala penulisan diatas adalah Hak Milik cahayakehidupan