Apa Beza Mouse Jantan dengan Mouse Betina?

Assalammualaikum Readers,

Disatu hari aku dapat satu teka teki (time ni aku nak pinjam mouse unit aku sebab mouse aku dah rosak..grr)

"macam mana nak tahu mouse jantan and mouse betina?" tanya kawan pejabat aku

"manalah saya tahu,tetikus pun ada jantina ke?" tanyaku

"eh..adalah" sambil gelak jahat

aku bingung,aku balik tempat buat kerja.sampailah dah nak balik,aku pulangkan.dan macam biasalah dia tanya balik :

"dah dapat tahu cam ne nak beza mouse jantan n mouse betina"

kawan ni suruh mamat duit syiling ni bagi tau jawapannya

"eh..aku malulah nak jawab"kata mamat duit syiling ni

"lah apa hal plak"

"ok kalau nak tahu,mouse ada pad tu adalah betina,mouse tak ada pad tu jantan"

"ekeleh..poyo giler punya jawapan,ntah pape ntah"



ok murid-murid ini adalah



mouse betina


yang ni pulak


mouse jantan

ok....papai...


p/s : dah dua hari aku tak update,semua pasal streamyx down,rasa cam nak smackdown je TM ni...hukhukhuk

Coretan IOG : Weekend ni ada Family Day..yeay..tak sabar nak pergi..^_^

Love.Peace.Respect


Jazakumullahu Khairan Kathira

11 coret kat sini:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

kekekekekeke... kreatif teka teki ni
NUFFNANG TOUCHING DENGAN HEARTBEAT???

Cahaya Kehidupan said...

@THE LEKAT LEKIT STORY haha,kreatif yang agak sengal kat situ...=P

N@di@ said...

hahahaha bolh cam tu :D

Yuni Aisyah said...

haha..baru ku tahu...x sangke ada gak jantina tetikus nie..:P

Hashira Yusoff said...

hah?? sumpah tak faham lorh..
knp ada pad betina, x de pad jntan??

Konsert Maher Zain 24hb feb lepas memang saya tak dapat lupakan. Dapat jumpa Maher Zain secara live! :)

Cahaya Kehidupan said...

@N@di@ entah dorang..sengal je...

Cahaya Kehidupan said...

@Yuni Aisyahhahaha dorang ni memandai je..=P

Cahaya Kehidupan said...

@Hashira Yusofftakpe2..tak penting pun..hehe dorang loyar buruk je..huhu

Cahaya Kehidupan said...

@Hashira Yusofftakpe2..tak penting pun..hehe dorang loyar buruk je..huhu

-Incek Fik- said...

Hahahaa.. lawak la entry pasai mouse jantan betina ni.. Kui kui kui~

Nasib baik Mouse fikk takder jantina hahahaa..

Gimi said...

ada plak..

Muslimah Biasa

 
Copyright©2011-2012. Segala penulisan diatas adalah Hak Milik cahayakehidupan