Apabila Budak Kecik Buat Aduan "Rakyat"

Assalammualaikum readers,

Haa,terkejut tak? apa ke hal budak yang baru berusia lima tahun *sila baca sekali lagi lima tahun dah pandai call uncle Karam Sing Walia untuk buat aduan.Pergh memang superb tahap PHD (from UK) la budak ni.Dah tu tak mengagak boleh borak saja je dengan uncle KSW tu dah macam BFF dia plak kan  *aku rasa budak ni minum susu anmum essential lah , ala susu yang tanpa gula tambahan tu (kalau tak tahu juga pergi tanya kat pak cik google =.=")

ini adalah antara perbualan mereka

Budak5tahun: Hello Uncle
Uncle KSW : Hello ye
Budak5tahun : Uncle tengah buat apa tu?
Uncle KSW : uncle baru je lepas sarapan,kamu dah makan?
Budak5tahun : Belum lagi
Uncle KSW : ait,kenapa tak makan lagi,dah pergi cakap kat mak suruh dia masak
Budak5tahun : kita tak lapar lagi lah Uncle
Uncle KSW : ni nak tanya ni,siapa yang dah lama tak bawa kamu pergi jalan-jalan
Budak5tahun : uncle lah 
Uncle KSW : Yo lah,nanti uncle ada masa ,uncle bawa k..=.=


Ok now sila tukarkan uncle tu kepada perkataan MAKLONG,dan budak5tahun tu kepada UZAIR .haa da habis baca ke?..hek2. Actually itu perbualan aku dengan anak sedara aku pagi tadi,boleh plak dia mengadu kat mak dia kata aku dah lama tak bawa dia pergi jalan-jalan,eh..silaplah dia bukan buat aduan kat aku maknanya bukan aku la yang patut jadi Uncle KSW tu sepatutnya mak dia lah kan..kan? hahaha lantaklah *kelip-kelip mata comel

Aku busy kot sejak kebelakangan ini, ada tak baca ayat kat profile aku tu?apa? tak ada,ok pergi baca sekarang hahaha . Start akhir bulan 5 atau awal bulan 6 ni aku memang akan  busy sebab aku kena buat preparation wedding aku,eh..bukan preparation document kat opis aku ler maaf ye saja je nak bagi kome konpius itu pentingnya english edukesyen *tetiba....hoho

Bila aku rindu anak sedara aku kan, aku akan baca balik entry-entry mengenai mereka, tapi kan yang sadis lagi tragis, aku jumpa dua je entry mengenai mereka, padahal banyak kot aku buat pasal mereka,maybe waktu dulu-dulu aku tak reti lagi letak label kot *sedapkan hati ,  mereka ada di entry ini dan entry ini .

Tadi semasa aku berblogwalking,aku ada terdengar satu lagu yang dipasang di blog orang lain (maaf aku tak sempat nak tengok siapa sebab aku dah tertekan butang pangkah =.=),tetiba aku terus jatuh tangga cinta dengan lagu tu ,serius,feeling jatuh cinta tu rasa macam tengah makan aiskrim mcflurry mcd perisa Oreo *ouch..terserlah eksperisi mu.Tapi next entry lah aku bagi tau,sebab now aku nak layan lagu ni jap....lalalalalalala *lebih kurang cam ni lah liriknya...hahahaha lariiiiiiiiiiiiiii


ini Uzair


ini amirah Batrisyah

p/s : tunggu gaji nanti baru bawa mereka keluar
p/s/s : semalam aku ada edit blog ni,dan inilah hasilnya *happy giler tengok hasilnya...>_<


Coretan IOG : Dimana ada kemahuan di situ ada highway ..yeah...

Love.Peace.Respect


Jazakumullahu Khairan Kathira

5 coret kat sini:

fadhdeela said...

wat suspen jer..ingt tol la bdk tu berborak ngan karam sing waliah hihi :P

meh sini: Bantulah Adik Muhammad Rafeal..Sedih melihat keadaanyer!!

sini jugak: Fina Calon Baru AF9 Lebih Bagus dari Pelajar AF9

Cahaya Kehidupan said...

@fadhdeela hahaha =P

josrevalution said...

salam kenai..nak bagitau yg aku dah folo u blog..nanti dah folo folo baru borak2..hehe...pls folo back yer..
kisah bapak dan anak daranya bedah

Avast AntiVirus 4.8 PROFESIONAL Full + Life Time Key

emieysandra said...

HAHA..budak2 mmg suke mengadu..uissh, sbulan kot emiey melayan kerenah dak2 cmni kt sekolah..bila la leh jumpe miss yaty ni, dok bukan jauh sgt pun kan ;)

Cahaya Kehidupan said...

@emieysandrahehe,tula,bila agaknya kita nak jumpa kan,nanti emiey dah balik kg barulah yaty sibuk nak jumpa..hehe

Muslimah Biasa

 
Copyright©2011-2012. Segala penulisan diatas adalah Hak Milik cahayakehidupan