Glamour Betul Keyword Ini || Ehem..Ehem..

Assalammualaikum Readers,

Diingatkan entry ini akan buat kome muntah Pink setelah membaca hingga ke akhirnya so diharaplah kiranya menyediakan baldi terlebih dahulu..hek..hek.. kalau rasa "oh no geli aku nak baca" sila tekan butang pangkah kat atas tu *icon jari ikut arah.

ok let's begin,actually aku nak tulis entry ni dah lama,tapi now baru dapat mood nak menulis tentang itu so layankan je lah.Setiap hari aku akan skodeng nuffnang,aku nak tengok traffic berapa,keyword apa,dari mana asal viewer blog aku ni dan paling penting BE aku berapa ..erk..kecoh baru satu je pun..hahaha

Hari ini aku buka tetiba aku perasan keyword "Saya Sayang Awak" , ini keyword biasa yang aku dapat sebenarnya tapi yang luar biasanya bila aku tengok top refferer datangnya dari google keyword Saya Sayang Awak, ommo..ommo mak long terkejut jap,sebab almaklumlah SEO bukan mesra dengan maklong pun, so haruslah maklong terkejut kucing tadi..hahaha

Jom ikut step bermula dari

keyword untuk hari ini
cetengok cetengok aku selalu dapat keyword saya dengan awak
pastu cahayakehidupan.com pun aku selalu dapat
ehem..ehem..ada gak orang kenal cahayakehidupan.com kan *blushing

ok kita teruskan perjalanan ke refferer



gambar ni blur kan,sebab aku edit kasi besar
korang tekan lah picture kalau nak tengok details nya ye
*segala kesulitan amatlah dikesali..=.=

lepas tu aku pun click ar link yang banyak hits tu
dan resultnya adalah seperti dibawah ni



blog aku berada dipage satu encik google dengan keyword "saya sayang awak"
bukan senang nak berada dekat page 1 encik google ni
selalu orang kata kalau pakai wordpress 
ia lebih mesra SEO
so sekarang aku bersyukur sangat
sebab aku hanya pakai domain je
syukur alhamdulillah ^_^

Sebenarnya entry saya sayang awak tu adalah puisi , kalau korang perasan kat tab menu atas ada nama PUISI dan kalau korang klik situ ada list PUISI yang telah aku buat , yes aku buat bukan aku cilok mana-mana blog, kalau sama maknanya doranglah yang cilok puisi aku , so far alhamdulillah aku tak pernah jumpa lagilah, harap-harap tak adalah, kalau korang nak share ke atau apa ke ,aku tak kisah pun janji inform me and bagi kredit kat blog ni balik, baru orang respect derrr.


Ini  Puisi yang telah aku karangkan







p/s : sebenarnya banyak keyword masuk tapi tak pernah banyak hit macam ni, *baru 55 hits pun nak kecoh, memanglah aku bukan siapa-siapa lainlah macam korang dapat banyak hits kan...ok aku tunduk diam =.=

p/s/s : aku selalu test keyword yang ada kat nuffnang tu, sebab aku nak nengok blog aku berada kat page ke berapa dalam google...keh3

p/s/s/s : terima kasih yang bagi komen kat entry ini .really appreciate ^_^

Coretan IOG : Ahad ni nak pergi wedding seorang blogger..namanya dirahsiakan..tunggu...*suspen lah konon.

Love.Peace.Respect


Jazakumullahu Khairan Kathira

14 coret kat sini:

jaya jr said...

haha..mantap ah

Cahaya Kehidupan said...

@jaya jr bese2 je..hehe =]

EyNaLoVatO said...

Nice .. Thnx sudii singgah (:
Follow u .. ^_^

Nabila Amir said...

ehee , tahniahh :)

ewanrani said...

wow hebat punya keyword...salam kenal dari ewanrani...comey color blog nie...hehe...nice..singgah2 la kat ewanrani slalu yek..nanti ewanrani singgah blk..

Cahaya Kehidupan said...

@EyNaLoVatOthanks =]

Cahaya Kehidupan said...

@Nabila Amir thanks ^_^

Cahaya Kehidupan said...

@ewanrani biasa2 je, salam kenal juga =]

nas said...

salam yaty
keyword tu mmg hot kot
xsangke ko dapat eh...
bagus lah..
susah kot nak bagi keyword saya sayang awak ade top :)

Cahaya Kehidupan said...

@nas
waalaikumussalam,owh ye ke,entah la,saya pun tak tahu..hehe btw thanks..

Azam Sad said...

ahha, samalah...selalu jugak cek en. nuffnang tu...sebab nak tengok traffic blog..hehe...tahniah2!!

Zana Zingaa. said...

duk kat search gugel ? syok arr. bukan senang. hehee

*waahh awak la kan yang kite jumpa aritu kannn ;p

Rina (◕‿◕)✿ said...

hahah..saya sayang awak juga ;p

Far8 budak baik said...

x payah tgk sgt nuf tu..haha
oh no geli lahh hahahah =p
waaaa..pakcik google dah tgk dy..
hihi..
nak tukar domain gak ar mcm ni hik3

Muslimah Biasa

 
Copyright©2011-2012. Segala penulisan diatas adalah Hak Milik cahayakehidupan