Aku seorang pelukis



Aku suka bangat seh, sebabnya , aku dah bole buat doodle sendiri, sila baca betul-betul ye Doo-dle bukannya Noo-dle...kalau noodle zaman aku tadika aku dah pandai masak sendiri #ehyeke...ketipuan disitu..hek2...

Akceli, aku nak buat Noodle ni eh...silap Doodle ni  guna adobe photoshop,malang al kepalang,aku tak pandai nak buat, even rujuk tutorial pun aku tak jumpa step yang para (para sakura) blogger bagi. So, ku cubalah untuk melukis guna tangan feeling-cam-ada-bakat-melukis-lah tetapi resultnya tak ada lah cantik ohsemkebabom...hasilnya biasa-biasa saja. Sehinggalah  suatu hari,jap aku ambil mood cam nak cerita kisah cinta hukhuk  =O , aku try la guna microsoft word(kat office), sekali lagi aku sebut microsoft word (aku tengah ajar budak tadika ke  sebut perkataan  nak kena ulang dua kali..kuikuikui)

Pastu kan feeling-feeling cam dapat bunga dari en ehem-ehem  bila aku dah boleh menghasilkan doodle buatan sendiri, rasanya cam makan biskut chocolate chip di pagi raya...ohsemmm....*sambil buat muncung bahagia, bahagia ke bila ada muncung..ah tak kisah la,janji aku suka...kehkehkeh..

Aku tak nak wordbebel sangat, korang saksikan lah dari zaman aku melukis guna pensel sampailah aku guna microsoft Word.


yang ni version guna tangan aku sendiri
maksudnya aku lukis guna pensel pastu ikut guna pen PINK pastu barulah convert to image
pastu aku warna ikut suka



Yang ni plak tak tahu doodle ke berapa telah aku buat
cuma yang ni je aku nak pamerkan sebab aku dah letak watermark
*kedekut sehhh...hahaha


p/s : agak-agak ada tak nak tempah doodle kat aku...*berangan nak dapat duit raya jap...hahaha

Coretan IOG : esok ada World Hijab Day kat opis, tetamu jemputan adalah Wardina Saffiyah dan Ustazah dari rancangan Tanyalah Ustazah...Excitednyer...

Love.Peace.Respect


Jazakumullahu Khairan Kathira

4 coret kat sini:

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

wah.. cun nye doddle die.. anti dh expert leh la jar aku lak yer anti :)

Cahaya Kehidupan said...

@Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine mekasih coment doodle yang tak berapa cantik ni cun..hehe..EXPERT...hurm...tak bila la agaknya...=P

fathiahRAIHANA said...

hihi kiut aje ^__^
takpe, practise make perfect
bole wat lg cute nt! :D

Anishaway said...

wahhh sis, dah melukislukis kat komputer, comel jek doodle sis.
Anish tak suke melukis kat komputer burukkk ! hehe
doodle tu dah boleh buat trade/watermark Cahaya Kehidupan. ehee. ;)

Muslimah Biasa

 
Copyright©2011-2012. Segala penulisan diatas adalah Hak Milik cahayakehidupan