Cuti 2 Hari Terasa Puas || Meja pun nak melawa


Aku tulis ni sambil senyum , aku nak senyum lagi boleh, happy derr aku cuti dua hari ,korang cuti ke?hek2..opcos korang baru nak merasa cuti  esok kan*bagi student tolong diam boleh? (jeles dengan student leteww)....=__=

As per korang tahu (lah sangat) , semalam aku tidak dapat menonton match Bola ,sadiskan???*tanya soklan ni,cejawabcejawab... Ye-ye aku tahu pasukkan HarimauMalaya kalah tetapi bagi aku , aku bangga kot(perlu kot ke?) sebab atleast pemain-pemain Malaysia dah menunjukkan effort terutama sekali Safee Sali , S Kunalan dan Khairul Fahmi Che Mat.

Aku yang tengok ulangan pagi tadi ni pun, aku amat teruja KFCM dapat menepis banyak bola yang ditendang oleh pemain Singapura(pura) semasa mahu menjaringkan gol. Weii, korang ingat senang ke ?Susah derr, kalau  tak , tak ada lah penjaga gol malaysia yang lagi satu tu(bukan KFCM)  biarkan 2 gol masuk percuma(tanpa tepis bola) masa kat Singapore,  yang lagi 3 tu aku boleh accept lagi(sebab ada tepismenepis) ..hukhuk tak-payah-ungkit-tentang-kekecewaan-aku-diSingapore , sakit betul hati time tu *muka serius.


*******************

Tadi aku bawa puan emak pergi beli cermin meja (meja-pun-nak-melawa-masa-raya-nanti) , sesampai disana aku cakap lah dengan pekerja kedai cermin tu

CK : Nak tempah cermin meja,u boleh buat ka?
Chinese Boy(CB) : Boleh

sambil tu puan emak keluarkan ukuran tali rafia yang telah beliau ukur di uma dan chinese boy tu pun mengukur tali itu diatas meja dan tandakan dengan marker untuk mengukur panjang dalam bentuk CM(kot) .Dia pun keluarkan tali tape yang tarik tu (bukan yang tali tape jahit baju tu , ni yang kerja2 pembinaan tu...pesal beria aku mengexplain ni..haish..)

Semacam pelik apabila CB ni  tercari-cari marker yang dia tanda atas meja tadi

CK : inilah tandanya,haiya,u yang tanda u lupa ka...isk2..

CB tu tersengih-sengih bila aku bilang begitu.

Dipendekkan cerita CB itu sangat peramah malahan murah dengan senyuman,serius weii ,kalo dia Melayu aku dah mengorat buat suami (cakap je lebih buatnya simpang 44 malaikat)Malu itu  separuh dari iman..sekian...



Mira : Mak Long cuti 2 Hari sampai hati tak bawa kiter jalan-jalan..
(yang teddy bear sebelah tu mendanya *sambil tunjuk bukti kat screen)

p/s : mira belum pandai bercakap, dialog itu direka oleh maklong nya je...kuikuikui..k bai..

Coretan IOG : Esok operasi bawa puan emak ke pasar Besar ....terbayang yong tau foo...=P





Love.Peace.Respect


Jazakumullahu Khairan Kathira

4 coret kat sini:

Far8 budak baik said...

tahu takpe..mmg best lah
mesia main..cuma singapore je
main camm sotong..
tak fight pun..asyik2 jatuh..
grrrr..naik nyampahhh huh...
pas tu..perghhh ayat..
nasib dy tak melayu..
klo tak akak dah heret pi
jumpe tokkadi kn..
hahahaha =p

akak..adik nk buat tapi tak pandai lahh dah try..huh..selalu wat entry pendik2 je..cam ner uh??

fathiahRAIHANA said...

nak ikut Mira ngn maklong jenjalan bole ? hihi

salam pekenalan ^____^

Cahaya Kehidupan said...

@Far8 budak baik haha...biarlah..wek2..=P

entry pendek2 can adik...sis accept je..hehe =P

Cahaya Kehidupan said...

@fathiahRAIHANA boleh je,meh sini datang melaka..hehe =P.

salam perkenalan juga..=]

Muslimah Biasa

 
Copyright©2011-2012. Segala penulisan diatas adalah Hak Milik cahayakehidupan