Kisahnya aktiviti pertama saya...eceh....


hai semua,ni ari dengan semangatnya mahu cerita salah satu activity yang busy(lah sangat) tu pada kalian semua.



taraaa,yeay main bowling...*tak payah nak excited sangatlah*,by the way,ini tournament ditempat kerja ye,dah kat office takde gelanggang bowling,so kena ar buat kat sini (lawak hambar).ok ,untuk sekian kalinya,saya idok le pandai baling bola terus jatuh semua pin erti kata lain STRIKE,sebab ambo ni memeh bukan pro Bowling (motif explain panjang lebar?)

First game,uishh teruk sangat ,sebab kebanyakkannya ke Longkang,apa... ulang sekali lagi...ke longkang k..oh sadis,tapi nasib baik pihak lawan pun ada serupa macam ambo ...keh..keh...keh...but alhamdulillah game kedua dan ketiga dah improve,taklah seteruk markah game pertama..apa dia nak tahu markah game pertama berapa? seriously saya ni PERAHSIA orang nya...hahaha  =p

Session Women Double waktu pagi (oh itu kategori yang saya mainlah),lepas tu,kawan nak tengok game petang,nak support bebudak rumah sukan untuk single player,so,before nak sampai ke pukul 2,kami  kononnya nak pergi MC *sila baca Melaka Sentral* (jangan pelik hakikatnya memang orang2 sini panggil MC),tapi apa kan daya,parking penuh,langsunglah kami pergi ke AEON Jusco,semata-mata kawan nak beli buah mangga potong +_+...tapi...ada tapi...semasa dalam jusco tadi,semangat berkobar-kobar nak beli bahan buat PAVLOVA uolls..terus ar beli tepung jagung dan gula kastor,yang sadisnya tak beli strawberi dan kiwi,sebab dan musababnya adalah kedua-dua buah itu dah siap packing,oh packing tu  takdak masalah,yang masalahnya mahai no...hahahaha...terus cancel nak beli,tengoklah dapat gaji nanti camne *mood kedekut on*



Nak dijadikan cerita,kuih ini saya teringin nak rasa,then saya pun beli kuih Tako ni yang terletak selang satu kiosk dengan buang mangga potong tu (nampak tak Takdir Allah tu macam mana,firstly kawan nak beli mangga potong,lastly,saya dapat manfaat menunaikan hasrat membeli kuih Tako..ngee)


Selesai membeli,kitarang bertolak balik ke MIBC tu ha,nak dijadikan cerita,kawan duk semangat nak main jika lane kosong,oklah,saya ikutkanlah,tapi kenapa mesti 3 GAME?? ok nampak tak sapa suh kedekut sangat ,tak beli 2 buah tu,sampai MIBC kena kuar RM20 untuk 3 game..ambikk..padan muka...*pesen suka marah ke diri sendiri memang cenggini* err.


ini last game tadi,kisahnya time tournament tak pulak dapat sampai 3 angka...err

Coretan CK : Ce teka saya nya markah yang mana satu (macam ada yang nak jawab pulak kan)....sekian..wassalam

Love.Peace.Respect


Jazakumullahu Khairan Kathira

1 coret kat sini:

Emi Amira said...

knp aku baca tako tao tu kakao talk..hahaa

Muslimah Biasa

 
Copyright©2011-2012. Segala penulisan diatas adalah Hak Milik cahayakehidupan