i miss so much to my "abah"....huhuhu


kenangan time arwah abah masuk hospital Selayang

Assalammualaikum.... yaty org baru disini...kalo ada silap dan salah haraplah dimaafkan.... firstly......yang yaty nak tulis kat sini adalah.... yaty amat merindui arwah abah...bg yaty...dia la abah yang paling baik dlm dunia ni.. ingat lagi semasa yaty kecil..jarak umur yaty ngan adik setahun je...so kitrg mmg rapat la.. bila arwah abh bw ke kedai...selalu kitrg ambil gula2 atau coklat yang mahal...arwah abah tak penah marah..dia terus pegi byr...dalam soal keluar rumah..dia trust kat anaknya...senang minta permission kat arwah abah drpd mak...hehehe..tapi yaty tahu mak begitu kerana dia sygkan kami..yaty pun da terbiasa dgn didikan mak yang mahu anaknya balik sebelum maghrib.. satu sifat arwah abah yang yaty kagumi adalah sifat sabar...walaumcmana sekalipun dugaan mendatang...arwah sentiasa sabar....n arwah abah suka tolong org... msa kitrg sekolah dulu.. arwah abah selalu tumpangkan bdk skolah yang ngah berjalan utk ke skola...kdg2 kami rasa tak selesa..becoz bdk skola yang arwah abah tumpangkan kami tak kenal..tp lama kelamaan.. kami dpt terima..coz arwah abah buat benda baik...dia tlg org kan..actually byk lagi ttg dia yang yaty kagumi....arwah meninggal pada 2 mac 2009, hanya tinggal 13 hari lagi before arwah abah smbut hari jadi dia yang ke 66 pada 15 mac..waktu arwah abah sedang nazak yaty ada ngan dia...sedih juga time tu...rasa mcm nak gugur jantung ni bila ngk dia da tak ada...yaty redha dgn ketiadaan dia..becoz dia pun da lama menghidap kanser tu...biarla dia pergi dgn aman....Ya Allah...Ya Tuhanku..KAU tempatkan la roh abahku di tempat org2 yang beriman...amin yarabbal'alamin... Al-Fatihah....




Love.Peace.Respect


Jazakumullahu Khairan Kathira

1 coret kat sini:

Nora said...

salam yaty.. sebak jg baca..harap yati sbr dan tabah ye.. doakn yg terbaik utk arwah..semoga yati lebih tabah dan kuat..salam perkenalan dr sy

Muslimah Biasa

 
Copyright©2011-2012. Segala penulisan diatas adalah Hak Milik cahayakehidupan