Saya Puasalah Nenek

 Assalammualaikum

Nak citer kat korang , ini kejadian pukul 12.55 noon kat uma yaty tadi..(almaklumlah tempat kerja ngan uma kan tak jauh, 5 minit je..hehehe..jangan jeles..=P)so, tadi my sis nak cat dinding tandas then my anak buah ni sibuk la nak jadi tukang tengok kan...Puan Emak pula nak bagi makan kat UZAIR ni . "Uzair mari sini makan" ,lalu dengan pantas encik Uzair ini jawab,"Saya puasalah nenek"...hahaha...yaty da gelak guling2 tadi...oit, kamu tu bulan puasa pun tak pernah puasa inikan pula nak puasa di hari biasa..(korang bayangkanlah umur baru 4 tahun ++ tapi da panjang akal tanya dan menjawab soalan) kekadang Puan Emak sampai tak larat nak layan soalan dia,bertubi2 tanya kalah orang dewasa...Uzair2....

 saya adalah anak sedara Mak Long yang paling comel sekali
(hahaha...saya ikut perasan cam mak long saya juga..ops..terlebih sudah..=P)

sebelum nak ke Office tadi ,yaty panggil dia kat bilik air tadi,duk leka nengok busu dia mengecat, "apa Mak Loong","ni ha tolong tutup pintu,cepat salam Mak Long"..bila da keluar tetiba dia datang ke pintu sambil berkata "Mak Long Nah Plankish"...hahaha kat uma dia selalu buat agaknya...



saya ni selalu minta Mak Long belanja saya
kekadang Mak Long beli coklat,belon dan banyak lagi
hehe Mak Long kan Bank Negara saya...haha =P

Coretan IOG : itu belum cerita lagi pasal dia nyanyi lagu,habis bersepah lirik dia nyanyi,dia main bantai je ikut suka,kalau masuk Jangan Lupa Lirik confirm tak bawa balik satu sen pun...ngeh3..^__^

Love Peace Respect




Like or Not , its up to u Share

Love.Peace.Respect


Jazakumullahu Khairan Kathira

2 coret kat sini:

AiZ said...

gagaga.. kompem tak bawak balik satu sen pun.. ^__^ suke ayat nih.. ^__^


Aiz latest entry
Comic - Kehidupan sebenar DIGI

Nur Hayaty said...

aiz : hahaha...dulu2 selalu guna ayat ni...hehe ^__~

Muslimah Biasa

 
Copyright©2011-2012. Segala penulisan diatas adalah Hak Milik cahayakehidupan