Soal Jodoh || Beri Aku PetunjukMU Ya Allah

 Assalammualaikum..

Tadi cahaya ada kat Everly Hotel,ada Scope Challenge,hurm...lunch tadi ada sorang kakak tu datang ke sini untuk seminar lain,then tetiba bincang soal jodoh...ikuti petikan percakapan dia

"ustaz pernah berkata,jodoh Allah telah tentukan ,tetapi kalau kita kerap menolak jodoh,sampai satu tahap ianya takkan ada lagi,sebab kita dah pernah tolak jodoh yang diberi...bukan soal tak ada jodoh tetapi soalnya mengapa kita harus menolak setiap jodoh yang datang pada kita"


Cahaya terus terdiam,rasanya pertemuan cahaya dan kakak tu telah ditentukan oleh Allah...membuatkan cahaya berfikir sejenak..dia pernah hadir dalam hidup yaty dulu tetapi dek kerana sesuatu perkara,cahaya menolak dia dengan cara baik...selepas beberapa tahun,sekarang dia muncul kembali dan cuba meraih cinta cahaya...adakah ini dinamakan jodoh..hurm...entahlah,cahaya sukar nak beri kesimpulan,bak kata orang biarlah orang sayang kita lebih jangan kita sayang orang lebih...dah cukup terluka apabila kita sayang orang lebih...now tiba masanya untuk orang sayang kita lebih...huhuhu





 kunci Hati saya ada didalam
dapatkah awak membukanya??



jangan lukakan hati saya seperti ini
sekiranya awak telah dapat buka hati saya dengan kunci itu tadi
saya mohon.....


Kadang-kadang tak terfikir dek akal fikiran,semuanya telah ditentukan,biarlah masa yang menentukan...


Jika dia jodoh terbaik buat ku ya Allah,KAU dekatkanlah dia denganku,jika dia bukan terbaik untukku,KAU jauhkanlah dia daripadaku....amin...



Allah Always in my Heart


Coretan IOG : Ya Allah Berilah Aku PetunjukMU


Love Peace Respect Share

Love.Peace.Respect


Jazakumullahu Khairan Kathira

6 coret kat sini:

LadyBird said...

cube buat solat istikharah dik :)..
tanya pada Alalh.. rujuk padaNya..
hanya Dia yang Maha Mengetahui..

Cahaya Kehidupan said...

@Ladybird : insyaAllah akan buat bila dah tiba masanya nanti...=]

krole said...

mohonlah petunjuk daripadaNya wak~insyallah dapat tahu jawapannya~

Cahaya Kehidupan said...

@Krole : InsyaAllah..i will...=]

Kyuubi said...

semoga apa saja yg berlaku itu nanti semuanya menuju kepada kebaikan :)

Cahaya Kehidupan said...

@kyuubi : Amin..mudah2an...terima kasih =]

Muslimah Biasa

 
Copyright©2011-2012. Segala penulisan diatas adalah Hak Milik cahayakehidupan