Ya Allah Permudahkanlah

Salam Readers,

Kejadian di office,

“Ya Allah tolonglah aku,permudahkanlah aku dapat bilik meeting Ya Allah”
 
Jauh disudut hati cahaya,rasa risau sangat,kerana bos pagi-pagi dah call cahaya tanya pasal bilik meeting. Dari semalam cahaya cuba cari tapi still tak Berjaya.
 
 
Bos : hello,ti..
Cahaya : bos,jadi tak meeting hari ini
Bos : jadilah..macam mana bilik meeting dah dapat ke?
Cahaya : tu la bos,dari semalam saya cari,tapipenuh…saya nak cuba cari bilik kat atas plak
Bos : saya cari ahnuar semalam,tapi dia pergi training,dia yang book bilik tu pagi ni
Cahaya : owh ye ke bos,ok2 nanti saya cuba call dia

 
Jenuh cahaya call ahnuar,still tak dapat,tanpa putus asa,cahaya call budak-budak kat atas.yang duduk berdekatan dengan ahnuar tetapi tiada seorang pun yang angkat…sedih betul…sob3.. 


Last choice,cahaya kena naik atas juga untuk menemui ahnuar,tetapi malangnya bila sampai di atas,ahnuar Tak ada,tanya budak kat situ,mereka pun tak tahu ahnuar pergi mana…cahaya terus menuju pada seorang kakak nak bertanya no HP ahnuar,tapi tak semena tetiba ada orang lambai tangan ke arah cahaya…cahaya tak puas hati ,cahaya tunjuk isyarat diri cahaya ke then dia angguk…so cahaya pun pergi lah ke tempat dia
 

Cahaya : ye ada apa
Dia : u yang cari bilik meeting kan semalam
Cahaya : haah…kenapa tak guna ke?
Dia : tu la semalam I kata kat u I ada meeting kan,,pagi ni baru je I cancel..meeting tu tak jadi
Cahaya : owh…serius..saya boleh guna lah ni ye
Dia : haah
Cahaya : thanks ye awak..
 
Time ni cahaya rasa satu keajaiban telah berlaku,disaat-saat cahaya memerlukan,Allah telah beri rahmatnya dengan permudahkan cahaya untuk dapatkan bilik meeting itu.syukur Alhamdulillah…rasa happy sangat2.. 

 
Cahaya bukan lah nak tunjuk baik atau niat tersembunyi,tapi cerita yang cahaya sampaikan adalah benar2 terjadi dekat cahaya... Cahaya yang merasainya,cahaya rasa bersyukur sangat Allah sentiasa ada tatkala cahaya susah,tatkala cahaya ditimpa musibah,Allah hadirkan sifat bersabar dan bertenang…itu merupakan nikmat yang terbesar yang pernah cahaya dapat...^__^

 
Tak terucap dengan kata-kata begitu bermaknanya Nikmat yang Allah beri  ...syukur sangat-sangat…(^_^)
 

Always



 
Coretan IOG : No one will manufacture a lock without key ,
                       similarly Allah won't give problem without solution



Love Peace Respect Share

Love.Peace.Respect


Jazakumullahu Khairan Kathira

3 coret kat sini:

F.I.C.K.R.Y said...

Alhamdulillah... panjatkanlah rasa kesyukuran kepada Allah kerana dengan sifat Maha Pemurah lagi Maha Mengasihaninya yang tak pernah putus² membantu hambaNya di dalam waktu kesusahan mahu pon tatkala dalam kesenanagan~~~~

n4dh!3r4 said...

Alhamdulillah.. Allah sentiasa mendengar doa hamba2Nya :)

Tomato Gurl's Life said...

Alhamdulillah..Allah sentiasa menolong hambanya yang ikhlas dan berdoa kpd Nya;)

Muslimah Biasa

 
Copyright©2011-2012. Segala penulisan diatas adalah Hak Milik cahayakehidupan