Mewangi

hai semua,lama aku tak lepak kat sini,er bukan lepak lebih sopan kalau aku kata update blog kan? biasalah bila lama kau dah tinggalkan blog then bila nak start balik menaip kau akan rasa macam kau newbie kat sini kan ? so ewww..

aku busy,sangatlah busy, busy sampai kau rasa nak pergi jauh dari sini nak tenangkan minda dan hati supaya kau boleh listkan azam baru  untuk tahun 2015 nanti...err...azam tahun 2014 pun masih lagi tak terpenuhi...ada hati.... :(

aku ada buat satu lirik parodi lagu mewangi,mula-mula Allah kasi kat bahagian chorus dahulu keesokkan baru aku dapat bahagian verse...hayatilah lirik ini


Selamanya
Aku hanyalah seorang pendosa
Mendambakan Redha
Darimu adalah tujuan utama

Ya Allah,
Dengarkanlah,
Ku pohon Ampun atas segala dosa,
Hingga ku terjatuh rebah,
Ampunkanlah dosa...

Jadikan Imanku lebih tinggi,
Jadikan Hatiku lebih tenang,
Biarkan diriku sedari,
Cinta Illahi


Coretan Cahaya Kehidupan : Allahumma solli 'ala Sayyidina Muhammad, wa'ala alihi wasohbihi wabarik wasallim

Love.Peace.Respect


Jazakumullahu Khairan Kathira

4 coret kat sini:

Eny Abdullah said...


saya suka juga lagu ni... heheh
Nak menang RM100, RM50 dan hadiah misteri... jom join G A di blog saya….
http://enyyusnizar.blogspot.com/2014/12/giveaway-by-eny-abdullah-komen-banyak.html

Najib Ariyan said...

meraban cari tempat komen, rupanya besar gedabak depan mata...

salah satu cara ketenangan hati adalah melalui meditasi yg bagi Islam bermaksud mengheningkan diri atau istilah orang lama bersuluk atau berkhalwat... hanya dia dan Allah saja... berbicara...

menurut pakar meditasi seseorang perlukan 16 minit sehari sahaja untuk mencapai tingkat yg mantap dalam meditasi... tidakkah 16 minit tu terlalu berlebihan untuk bersuluk ketika tahajjud...

Najib Ariyan said...

Salam

SELAMAT TAHUN BARU 2015

Semoga tahun2 mendatang menjanjikan kemakmuran, keamanana dan kesejahteraan kepada kita semua.... aminnn....

Iola said...

suka lirik parodi ni :)

jemput singgah
http://iolacaviarofficial.blogspot.com/

Muslimah Biasa

 
Copyright©2011-2012. Segala penulisan diatas adalah Hak Milik cahayakehidupan