10 Minit Telah Menjejaskan Hidup Aku || Pesanan Dan Penghargaan

Assalammualaikum readers,

Tadi aku pergi kerja macam biasalah, tapi aku ada sikit kemusykilan bersarang dalam hati aku,kenapa dah dua hari aku bangun lambat ye, kalau dulu aku bangun 6.25 pagi tapi sejak 2 hari lalu aku bangun pukul 6.35 *ala 10 minit je kot memanglah seplohminit je pun tapi telah drag rutin harian aku, uwaaa sedih tau tak adakah aku patut salahkan ini blog sebab aku tido lambat kerana melayan ini blog *emo al elmo lah kau ni =O .  Ececeh tak ada maknanya aku nak salahkan blog kesayangan aku ni, aku mestilah salahkan diri aku sendiri, dulu tido lambat,tapi boleh plak bangun awal, kenapa sekarang aku tak boleh plak?? Agaknya dua hari lepas aku  mimpi jumpa Prince Charming kot sebab tu tak nak bangun asyik nak tido je ZZZzzzz *sedas pelempang kat pipi


Esok aku berazam nak bangun as usual, so, boleh lah aku teruskan rutin harian aku,amin. Oh ye sebenarnya aku gosok-gosok mata gak bila melihat jumlah follower blog I’m Ordinary Girl ni, terkejut tahap hantukaklimah balik uma soley..soley..siapa setuju angkat tangan macam saya(ucop wilcha) ,sebab aku pun tak sangka ada juga yang sudi follow blog aku ni. Aku sedar siapalah aku tanpa korang kan *budget artis kataKAU . JutaanJutawan  terima kasih ye buat korang semua mmmuahhh..ewww (gaya inianwarhadi). Masa mula-mula aku berblog ni, tak pernah aku fikir pasal follower, sebab tu dulu kalau aku update pun aku yang baca balik *syok sendirilah katakan, time tu aku hanya nak jadikan blog aku ni as diary online aku je *diary kan rahsia sebab tu aku tak disclose kat umum (padahal dulu aku BUTA blog kot , dulu aku tak tahu pun apa itu blogwalking, apa itu nuffnang, apa itu STALKER, apa itu SPAM, apa itu SEO dan apa itu etc..erk...)


Aku tak kata aku dah pandai berblog sekarang ,kalau tengok orang datang komen pun,memang sikit sangat ,sebab setiap hari adalah proses belaja bagi aku, dan aku tak pernah sedih jika orang tak bagi komen,maybe dorang pun macam aku nak jadi SILENT READER, sometimes je aku bagi komen, itupun kalau aku dapat Hidayah untuk bagi komen =.=.


By the way, aku nak beritahu kepada blogger  newbie , firstly korang tanyalah diri korang dulu kenapa korang nak berblog? lepas tu jangan segan silu tanya blogger yang berpengalaman yang pastinya bukan akulah,  tanya pada blogger OTAI sebab aku belum masuk peringkat tu lagi keh3 .Masa mula-mula aku berblog, aku dibantu oleh Wan Hazel, dialah kaunter pertanyaan aku  ,terima kasih ye wan sudi layan sis yang banyak kerenah ni..haha


Oklah,aku rasa dah penat nak menaip, aku nak layan lagu ni jap sambil mengenangkan Ashraf Muslim haha >_<


p/s : Boleh juga kalau nak tanya kat aku yang tak berapa nak lama ni ha , korang boleh tanya aku kat sini


Coretan IOG : Semua orang nak kejar  dapat buffered earning nakkumpulduitbeliHP ,nengok aku,relax je,dah sebulan aku tak ada BE *padahal dalam hatisedihnakdead ..hahaha



Love.Peace.Respect


Jazakumullahu Khairan Kathira

22 coret kat sini:

Abang Long said...

Salam...Apa2pun tahniah coz berjaya dapat ramai follower.
Pasal berblog ni, kalau banyak bertanya dgn ramai orang kadang2 kita pun boleh jadi keliru juga. Seeloknya bertanya tentang sesuatu yg kritikal dan amat kita perlukan. Yg lain2nya berdasarkan kpd kreativiti sendiri jer.

Cahaya Kehidupan said...

@Abang Long waalaikummussalam,terima kasih abang long.yup,it depends on diri sendiri,jika dah tak tahu sangat baru lah rujuk pada yang expert.btw Thanks for leave the komen.=]

TYNTHA LANA said...

salam kenal dri segmen kelab blog abg BA, lana folow ea..lau sudi,folo me bck, tlg komen n tnjuk ajr mna yg perlu :)

beloghakimy said...

10 minit je kot... relaks la... ahhaha..

Cahaya Kehidupan said...

@TYNTHA LANAwaalaikummussalam, if ada nak tanya just tanya je,maaf saya tak pandai nak menilai sebab saya pun manusia biasa je..=] thanks ye

Cahaya Kehidupan said...

@beloghakimy uish,terjejas gak tu,terus kena cancel sebab 10 minit tu..huhu

C I K . F Y Z A said...

tahniah la awak..dah ratus2.. tinggal sket je lagi nak sampai ribu.. tahniah!

HonEyBuNNy said...

ila datang singgah sini...;-)

sama la....BE ila sikit ja...sedangkan dah lama berblog....cuma wat donno ja..heheh...

suka tgk blog neh...pink gitu..;-)

cik fza said...

earning kita pun xbyk.
lambat lg.
sabo je.
xkesah pon.
nanti da lbih kasi kita erk :P

Freaky said...

Pagi !!.. bangun awal x ?

Far8 budak baik said...

dahh mcm hantu kak limah je ayat dlm entry ni..hahaha..kaki dvd nni
hahaha..
meh dtg blog meh

aishahumairah said...

singgah cni~

Miss Yaty said...

blog cahaya tetap yang terbaik...nuffnang skrg mmg makin kedekut nk bg BE..hihi..en nuff jgn mare ;p

Cahaya Kehidupan said...

@C I K . F Y Z A thanks =]

Cahaya Kehidupan said...

@HonEyBuNNy tula,time aktif berblogwalking tak nak kasi,bila jarang blogwalking kasi banyak plak..haish...*emo plak..hehe

ada rezki adalah kan..=]

Cahaya Kehidupan said...

@cik fzaowh,boleh2 tapi kena kelip2 mata comel kat nuffnang dulu..keh3..=P

Cahaya Kehidupan said...

@Freakyhaah arini puan emak kejutkan,sebab before tido semalam dah remind dia..hehe

Cahaya Kehidupan said...

@Far8 budak baik uit tak mainlah DVD ,now download je..hek2...

eleh,dia pun kaki movie jugak,nak cakap orang plak...=P

Cahaya Kehidupan said...

@aishahumairah thanks ,nanti datang lagi ye =]

Cahaya Kehidupan said...

@Miss Yaty owh terima kasih kembar nama,hehe ,lama tak dengar cerita..

terbaru,dah ada satu BE melekat kat sini,jom makan kepsi (itula BE nya..hehe)

Far8 budak baik said...

kakak bercahaya..sy newbie..
mcm ner nk BW haa?asyik sesat je..
HAHAHA =p

puterinuraqiliah said...

waaaaaaaah! btw, follow sini! hehe, folllow me back n jom join segmen sy!

Muslimah Biasa

 
Copyright©2011-2012. Segala penulisan diatas adalah Hak Milik cahayakehidupan